Těstoviny s konzervovaným tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s konzervovaným tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24943 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
200 g | Tuňák v oleji |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 141,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 40,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Salát hlávkový, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s konzervovaným tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme do mísy a necháme na teple. |
2 | V rendlíku na oleji a polovině másla krátce smažíme česnek pokrájený na tenké plátky, přidáme tuňáka rozebraného na větší kousky (bez nálevu), citronovou šťávu, kapary a vypeckované olivy pokrájené na plátky. Opatrně mícháme a necháme prohřát. |
3 | Hotovou směs vsypeme na připravené těstoviny, přidáme zbylé máslo, posekanou petrželku a podáváme s listy salátu (může být i několik druhů). |