Filety z okouníka a žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z okouníka a žampióny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24987 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Okouník mořský |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 183,3mg |
Draslík | 840,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okouník mořský, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z okouníka a žampióny postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme. |