Recept

Těstoviny s olihní a mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24991

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
60 g Hrášek
4 ks Hřebenatka
100 g Krevety tygří - loupané
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
100 g Olihně
1 polévková lžíce Omáčka Shoyu
1 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Capellini
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
16% Sacharidy 58 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 337 mg
55% Bílkoviny 31 g

Těstoviny s olihní a mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety.

2

Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple.

3

V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat.

4

Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept