Nigiri suši s tuňákem a kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nigiri suši s tuňákem a kaviárem
Nigiri suši s tuňákem a kaviárem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25006 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Kaviár |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 šálek | Omáčka sójová |
0,5 ks | Řasa Nori |
125 g | Rýže na sushi |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuňák obecný |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 253,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 546,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaviár, Sůl, Tuňák obecný, Víno rýžové čínské, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Řasa Nori, Rýže na sushi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nigiri suši s tuňákem a kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme vodou, v 150 ml vody převaříme a 10 minut necháme bobtnat. Potom ji dáme na 15 minut odpařit v hrnci. Převaříme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme vychladnout. Potom přimícháme rýži. |
2 | Sušené wasabi smícháme se 2 lžičkami vody a rýžovým vínem. Ruce si navlhčíme v octové vodě a z rýže vytvarujeme malé oválné knedlíčky. Na 1 knedlíček přibližně 1 lžíce rýže. |
3 | Z rybího filetu nakrájíme našikmo 6 plátků, které potřeme polovičním množstvím wasabi. Na každý plátek rybího masa položíme 1 rýžový knedlíček a pevně ho přitlačíme. Suši zavineme a stlačíme do požadovaného tvaru. |
4 | List nori z jedné strany krátce opražíme na pánvi bez tuku, potom ho nakrájíme na 4 cm široké proužky a potřeme zbytkem wasabi. Zbylé rýžové knedlíčky ovineme proužkem nori tak, aby zvenku trochu vyčníval kousek listu. |
5 | Rýži v závitku stlačíme trochu dolů a vzniklý důlek naplníme kaviárem nebo jikrami. Nigiri suši podáváme vždy ve dvojici. K tomu podáváme sójovou omáčku. |