Pstruh s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s hroznovým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hroznové víno |
30 g | Jíška instantní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 159,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hroznové víno, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily. |
2 | Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple. |
3 | Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř). |
4 | Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny. |
Poznámka
Podáváme s rohlíčky z listového těsta.