Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Koriandr čerstvý |
6 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka sladkokyselá |
4 ks | Pórek |
800 g | Pražma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka sladkokyselá, Pražma mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme a vykostíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm. Mrkve očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky, pórek pokrájíme na proužky dlouhé 15 cm, opláchneme. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kousky rybího masa ze strany s kůží krátce osmažíme a vyjmeme. |
3 | Ve zbytku oleje zprudka osmahneme zeleninu, spaříme, ochutíme kečupem a sladkokyselou omáčkou, podlijeme rybí omáčkou. |
4 | Do pánve přidáme kousky ryby a promícháme, nakonec přimícháme nadrobno nasekaný koriandr. Dbáme na to, aby se omáčka nesvařila, proto ji pořádně podlijeme trochou vody. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Doráda je pražma zlatá, recept připravíme i z pražmy obecné.