Rybí košíčky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí košíčky s bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25275 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
10 g | Kopr čerstvý |
90 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
90 g | Sýr Čedar |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Treska aljašská |
10 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 265,1mg |
Draslík | 563,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Sýr Čedar, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí košíčky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Osm kulatých formiček s vlnkovaným okrajem (průměr 10 cm) lehce vymažeme máslem. Mouku prosijeme do velké mísy, rukama zapracujeme máslo, přidáme bylinky a sýr a uprostřed těsta uděláme důlek. Přidáme vodu a kulatým nožem těsto mnohokrát nařízneme, pak těsto opět zpracujeme do tvaru koule. V případě potřeby přidáme další vodu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut v chladničce odpočinout. Pak těsto rozdělíme na 8 dílků a na lehce pomoučněném vále je rozválíme, položíme do formiček a okraje silně přitlačíme. Přebývající těsto odkrojíme, na těsto položíme kolečka z papíru na pečení a na něj nasypeme pro zatížení fazole nebo rýži a v troubě předehřáté na 210°C asi 10 minut pečeme. Vyjmeme, odstraníme fazole nebo rýži i papír na pečení a pečeme dalších 10 minut, poté necháme vychladnout. |
2 | Rybí filety položíme do pánve, zalijeme vodou a uvedeme na 3 minuty do varu. Vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou, necháme vychladnout, potom vidličkou natrháme na kousky a masem naplníme upečené košíčky. Na rybí maso rozdělíme směs nadrobno nasekaných jarních cibulek, petržele a jemně nastrouhaného sýra. Vyšleháme vajíčka a smetanu a nalijeme do košíčků. Pečeme dozlatova asi 25 minut a ihned podáváme. |