Opekaný sýr a křupavý salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opekaný sýr a křupavý salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2536 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Majolka |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Ředkvička |
500 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 424,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Med včelí, Ocet vinný, Okurka salátová, Ředkvička, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majolka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opekaný sýr a křupavý salát postup přípravy receptu:
1 | Smícháme ocet, med, dijonskou hořčici a trochu pepře, nesolíme, sýr je dost slaný. |
2 | Sýr potřeme polovinou zálivky a dáme na plech s pečícím papírem nebo grilovací pánev. |
3 | 0pékáme 5 minut, aby sýr zhnědl a okraje zůstaly křupavé. |
4 | Do zbylé zálivky přidáme majonézu, hrášek v luscích, salátovou okurku a strouhané ředkvičky. Ihned podáváme. |
Poznámka
Sýr na grilování použijeme zn. El Grillo nebo Haloumi, Farah aj. Nemáme-li sýr na grilování použijeme např. Goudu.