Recept

Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25386

Ingredience

1 ks Brokolice
220 g Chřest bílý
2 ks Cuketa
120 g Hrášek
120 g Hrášek mražený
2 špetka Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
220 g Těstoviny Fusilli
3 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 299 mg
30% Bílkoviny 17 g

Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple.

2

Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme.

3

V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti.

4

Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept