Marináda s octem a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marináda s octem a vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25493 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
5 g | Badyán |
50 ml | Balsamico ocet |
2 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
15 g | Koriandr celý |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 319,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Cibule, Koriandr celý, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marináda s octem a vínem postup přípravy receptu:
1 | Červené víno, ocet a 300 ml vody svaříme se všemi přísadami a necháme vychladnout. Ve směsi marinujeme asi 1-2 dny přibližně 750 g hovězího masa nebo zvěřiny. Procezenou marinádu použijeme na podlévání pečeně a na omáčku. |