Vdolky s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky s hrozinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25499 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
250 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 771,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si nasypeme mouku, prášek do pečiva, hrozinky a promícháme. Přidáme ušlehanou smetanu, mléko a vše zpracujeme. |
2 | Těsto dáme na vál, který posypeme moukou a uděláme z něj plát vysoký asi 3 cm. Hrnečkem vykrájíme kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. |
3 | Podáváme s džemem dle chuti a ozdobené kopečkem šlehačky. |