Hovězí maso vařené s bramborami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso vařené s bramborami a vejci
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
170 g | Cibule |
500 g | Hovězí libové |
80 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Salát okurkový |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 322,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 381,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí libové, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát okurkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso vařené s bramborami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Vařené maso nakrájíme na menší plátky. |
2 | Vařené brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a plátky brambor s cibulí na něm usmažíme z obou stran. Přidáme plátky masa, posypeme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme na ohni, dokud vejce neztuhnou. |
3 | Pokrm naporcujeme na talíře a podáváme s okurkovým salátem. |