Recept

Smetanový chřest k hovězímu plátku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25656

Ingredience

1 kg Chřest bílý
100 g Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
150 g Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
7% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
30% Sodík 605 mg
92% Bílkoviny 52 g

Smetanový chřest k hovězímu plátku postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s cukrem a kávovou lžičkou másla asi 10 minut. Chřest vyjmeme a necháme důkladně okapat. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a opražíme na něm mouku, za stálého míchání přilijeme vývar z chřestu a povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.

2

Do omáčky přidáme petrželku a chřest a na mírném plameni necháme prohřát. Očistíme cibulky a nakrájíme je nadrobno. Žampiony omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme, vykrojíme stopku a nakrájíme na větší kostky. Cibulku, houby a rajčata podusíme na zbývajícím másle a ochutíme solí a pepřem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Hotové maso servírujeme na talíři obložené smetanovým chřestem a houbovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept