Smetanový chřest k hovězímu plátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový chřest k hovězímu plátku
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25656 |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
100 g | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
40 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový chřest k hovězímu plátku postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s cukrem a kávovou lžičkou másla asi 10 minut. Chřest vyjmeme a necháme důkladně okapat. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a opražíme na něm mouku, za stálého míchání přilijeme vývar z chřestu a povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. |
2 | Do omáčky přidáme petrželku a chřest a na mírném plameni necháme prohřát. Očistíme cibulky a nakrájíme je nadrobno. Žampiony omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme, vykrojíme stopku a nakrájíme na větší kostky. Cibulku, houby a rajčata podusíme na zbývajícím másle a ochutíme solí a pepřem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Hotové maso servírujeme na talíři obložené smetanovým chřestem a houbovou směsí. |