Jednoduchý recept

Koprová omáčka s telecím plátkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25663

Ingredience

3 ks Bobkový list
30 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
5 g Hořčičné semínko
40 g Kopr čerstvý
5 g Koriandr celý
250 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1,2 kg Telecí kýta
2 l Voda pitná
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 289kJ
16% Sacharidy 56 g
42% Tuky 32 g
38% Sodík 750 mg
135% Bílkoviny 76 g

Koprová omáčka s telecím plátkem postup přípravy receptu:

1

Do slané vody dáme maso a asi 1 hodinu vaříme. Přidáme cibuli, bobkový list, hořčičná a koriandrová semínka, nové koření, pepř a zeleninu a dále vaříme 1 hodinu. Vyndáme maso a uchováme v teple. Vývar svaříme na 750 ml.

2

Z másla a mouky usmažíme jíšku. Přilijeme mléko, smetanu a vývar a nezakryté vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme nasekaný kopr.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept