Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25780

Ingredience

6 ks Artyčoky sterilované
1 ks Celer řapíkatý
150 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 g Těstoviny Tagliatelle
100 g Šunka drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
11% Sacharidy 40 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 597 mg
42% Bílkoviny 24 g

Nákyp carciofi postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme.

2

Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno.

3

Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.

4

Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat.

5

Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky.

6

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky.

7

Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky.

8

Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept