Recept

Smetanová omáčka s pažitkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25808

Ingredience

50 ml Citronová šťáva
50 g Hořčičné semínko
130 g Máslo čerstvé
80 g Pažitka
10 g Pepř černý mletý
500 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
3% Sacharidy 11 g
98% Tuky 74 g
0% Sodík 3 mg
13% Bílkoviny 7 g

Smetanová omáčka s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme ji do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku jí zjemníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept