Recept

Telecí mozeček na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25882

Ingredience

8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
100 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
80 g Lanýž
30 g Máslo čerstvé
10 g Petržel kudrnka
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí mozek
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 253kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 572 mg
29% Bílkoviny 16 g

Telecí mozeček na víně postup přípravy receptu:

1

Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.

3

Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept