Smetanová omáčka s grilovanými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s grilovanými paprikami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25887 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
250 g | Paprika červená |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Smetanová omáčka s grilovanými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky upečeme v troubě do černa. Upečené papriky přeložíme do porcelánové mísy, zakryjeme talířem nebo pokličkou a necháme trochu vychladnout. Oloupeme tak, abychom zachytili všechnu šťávu. Odkrojíme „pokličky" a špičky paprik a odstraníme semeníky. Papriky nakrájíme podélně na 5-6 širších proužků a uchováme je v teple. Oloupané zbytky paprik rozmixujeme nebo protlačíme jemným sítem. Horkou smetanu okořeníme cayenským pepřem, solí a špetkou cukru a teprve potom vmícháme paprikové pyré. Omáčku nalijeme na předehřátou mísu a obložíme ji teplými paprikami. |
2 | Chutná s vlažným hutným chlebem a máslem. |