Hrubozrná hořčice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrubozrná hořčice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26055 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
50 g | Hořčice |
50 g | Hořčičné semínko |
20 ml | Ocet jablečný |
1 ks | Pomeranče |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hořčičné semínko, Ocet jablečný, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrubozrná hořčice postup přípravy receptu:
1 | Semínka vaříme v malém množství vody doměkka. Slijeme a v hmoždíři rozdrtíme nahrubo. Práškovou hořčici zakapeme vodou a utřeme. |
2 | Smícháme s drcenými semeny, přidáme sůl, cukr a pomerančovou kůru. Za stálého míchání pak přiléváme ocet nebo víno tak dlouho, dokud nemá hořčice požadovanou konzistenci. |