Recept

Indické cibulové bhadži

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26091

Ingredience

1 ks Chilli paprička
225 g Cibule
2 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
115 g Mouka cizrnová

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 620kJ
7% Sacharidy 24 g
3% Tuky 3 g
1% Sodík 23 mg
14% Bílkoviny 8 g

Indické cibulové bhadži postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.

2

Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.

3

Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.

Poznámka

Při přípravě můžeme nahradit třetinu cibule nastrouhanou mrkví nebo nasekaným špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept