Mušle s česnekem na víně Chardonnay - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s česnekem na víně Chardonnay
Mušle s česnekem na víně Chardonnay
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kg | Mušle slávky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Mušle slávky, Omáčka rybí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s česnekem na víně Chardonnay postup přípravy receptu:
1 | Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso. |
2 | Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno. |
3 | Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut. |
4 | Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou. |