Sleďový salát s vejci a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďový salát s vejci a ořechy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26331 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
5 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
300 g | Kabanos |
300 g | Majonéza |
500 g | Matjesy - filet |
250 g | Okurky nakládané |
200 g | Ořechy vlašské |
60 g | Pažitka |
6 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 70g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,4mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Jablka, Majonéza, Okurky nakládané, Ořechy vlašské, Pažitka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Matjesy - filet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďový salát s vejci a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu. |
3 | Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu. |
4 | Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou. |