Koláč s tropickým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s tropickým ovocem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2643 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Fíky čerstvé |
150 g | Hroznové víno |
2 ks | Kiwi |
2 ks | Mango |
200 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Physalis (mochyně) |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
1 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 190,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 385,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Hroznové víno, Mango, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Mléko polotučné, Physalis (mochyně), Piškotový korpus vaječný, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s tropickým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve škrobovou moučku smícháme se 3lžícemi mléka. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat, rozředíme zbytkem mléka a necháme vychladnout. Poté v karamelovém mléce rozmícháme 1 vejce, žloutek a škrobovou moučku. Zvolna zahříváme až k bodu varu a odstavíme. Nevaříme! Za stálého míchání přidáme želatinu, kterou předem namočíme do studené vody a vymačkáme. Počkáme, až se želatina rozpustí, krém vložíme do studené lázně a mícháme dokud nezačne želírovat. Vmícháme ušlehanou smetanu a hotovým krémeme potřeme piškotový korpus. |
2 | Připravíme si ovoce. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, mango oloupeme, odstraníme pecku, dužinu nakrájíme na kousky. Fíky omyjeme, nakrájíme na dílky. Hroznové bobule omyjeme a necháme okapat. |
3 | Ovoce úhledně naskládáme na krém, zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu, dozdobíme plodem mochyně a dort necháme před podáváním ztuhnout v lednici. |