Recept

Tykvové suflé s appenzellerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26438

Ingredience

100 g Appenzeller
1 polévková lžíce Créme fraiche
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Tykev
2 polévková lžíce Tykev - semena
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
5% Sacharidy 19 g
37% Tuky 28 g
7% Sodík 130 mg
36% Bílkoviny 20 g

Tykvové suflé s appenzellerem postup přípravy receptu:

1

Z tykviček odkrojíme víčka a lžící je vydlabeme. Dužinu zbavíme semen a nakrájíme na kostky.

2

Kostky tykviček uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a rozmačkáme. Necháme vychladnout. Vyklepneme vejce.

3

Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Vnitřky vydlabaných tykví vymažeme máslem, osolíme a opepříme. Do tykvového pyré přidáme creme fraiche, žloutky a sýr, vše promícháme. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem, trochu dosolíme.

4

Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a zlehka přimícháme tykvové pyré. Semínka nasekáme. Vydlabané tykve naplníme pyré a posypeme semínky.

5

Pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Suflé posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept