Masový koláč s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový koláč s rýží
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 162,1mg |
Draslík | 128,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masový koláč s rýží postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, vodu a 2 dl oleje. Všechno řádně prohněteme dohladka a necháme odpočívat. |
2 | V hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso, odstavíme z ohně. Přidáme sůl, pepř, dušenou rýži a nakonec sýr nakrájený na kostičky. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta vyválíme 2 pláty, jeden dáme na dno pekáčku nebo koláčové formy a navršíme náplň. Zakryjeme druhým plátem těsta, pomažeme rozšlehaným vejcem, uprostřed nařízneme do kříže a 1 hodinu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Můžeme podávat teplé i studené. |