Kodaňské zákusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kodaňské zákusky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2667 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
2 ks | Jahody zahradní |
1 ks | Kiwi |
450 g | Listové těsto |
50 g | Maliny |
100 g | Mandle |
3 ks | Meduňka |
55 ml | Mléko polotučné |
50 g | Ostružiny |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
50 g | Rybíz černý |
2 ks | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 233,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Mandle, Ostružiny, Pudinkový prášek - vanilkový, Rybíz černý, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Listové těsto, Meduňka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kodaňské zákusky postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozdělíme na 12 plátků. Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Polovinu plátků těsta naskládáme na plech vyložený pečícím papírem těsně vedle sebe. U druhé poloviny vykrojíme uprostřed kolečko a přiložíme je na těsto na plechu. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 15-20minut dozlatova. |
3 | Vanilkovým pudink připravíme podle návodu a naneseme na těsto do vykrojených koleček. |
4 | Ovoce omyjeme, jahody, kiwi a švestky nakrájíme na plátky. Pudink obložíme vždy jedním druhem ovoce a posypeme mandlovými lupínky a lístky meduňky. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"