Husa s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s kapustou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
2,5 kg | Husa domácí |
500 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
250 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar drůbeží |
300 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 345,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Kapusta hlávková, Muškátový oříšek, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar drůbeží, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem. |
2 | Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut. |
3 | Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme. |