Recept

Listový salát s křepelkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26783

Ingredience

10 g Kerblík
800 g Křepelka
300 g Mango
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet Sherry
60 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
200 g Salát Polníček
100 g Sójové výhonky
5 g Sůl
60 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 457kJ
6% Sacharidy 21 g
47% Tuky 35 g
33% Sodík 668 mg
86% Bílkoviny 49 g

Listový salát s křepelkou postup přípravy receptu:

1

Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat.

2

Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát.

3

Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme.

4

Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz