Hovězí pečeně s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s kerblíkem
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26993 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1000 g | Hovězí maso zadní |
120 g | Kerblík |
2 špetka | Kmín drcený |
2 špetka | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 104,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut. |
3 | Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme. |