Penne s gongonzolou a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s gongonzolou a pistáciemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27036 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pistácie |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
350 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 201,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Pistácie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s gongonzolou a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě spaříme pistácie a oloupeme tak, že je zabalíme do utěrky a projmeme. Odstraníme slupky a pistácie nasekáme nahrubo. |
2 | Ve woku rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pistácie a několik minut podusíme. Přidáme kousky gorgonzoly a smetanu a mícháme tak dlouho, než se utvoří krémovitá a hladká směs. Sundáme z ohně, přidáme na kousky natrhanou pažitku a dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", smícháme s omáčkou. |
4 | Penne podáváme ještě horké. |