Broskve s medovo - levandulovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s medovo - levandulovým krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2713 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Levandule - květ |
2 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
0,5 balení | Sušenky Amaretti |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 382,7mg |
Draslík | 385,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Levandule - květ, Mléko polotučné, Sušenky Amaretti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s medovo - levandulovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V malém kastrůlku zvolna zahřejeme mléko. Pomalu přidáváme cukr smíchaný se žloutky. Zahříváme dokud směs nezhoustne, ale nevaříme! Poté odstavíme, přidáme med a levandulové květy. |
2 | Broskve vložíme na několik minut do horké vody, potom zchladíme a oloupeme. |
3 | Na talíře dáme sušenky, na ně položíme broskve a přelijeme medovo-levandulovým krémem. |