Baklažánový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánový dip
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27182 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Lilek |
0,7 dl | Olej olivový |
4 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Lilek, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklažánový dip postup přípravy receptu:
1 | Baklažány omyjeme, rozpůlíme a dužinu nakrájíme do čtverců, posolíme a necháme půl hodiny působit, aby se zbavily hořkosti. Potom je důkladně vymačkáme a rozkrojenou plochou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatohněda. Ještě teplé baklažány vydlabeme, dužinu vložíme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, 5g soli, špetku pepře, 2 lžíce citronové šťávy a po troškách olej. Důkladně vymícháme do hladké pěny, dáme do uzavíratelné nádoby a v lednici necháme chladit. Mezitím očistíme papriky, zbavíme jádřinců rozkrojíme podélně a půlky plníme baklažánovým dipem. Podáváme s pečivem. |