Pivní bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní bábovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2725 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
450 g | Cukr krupice |
164 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
200 g | Třešně sušené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Třešně sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní bábovka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. |
2 | Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
3 | Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme. |
4 | Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku. |