Zapékané hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané hovězí plátky
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
900 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 466,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky. Posypeme z obou stran solí, pepřem a troškou mletého muškátového oříšku. Pekáček vymažeme máslem, plátky masa do něj vložíme na dno, na maso položíme plátky syrových brambor, posypeme kroužky cibule a posekanou petrželkou, zalijeme vodou. |
2 | Listové těsto vyválíme a ořízneme podle velikosti pekáčku, plát těsta bude sloužit jako víko. |
3 | Pekáček zakryjeme listovým těstem, pomažeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v troubě 2 hodiny. |
4 | Po vyndání z trouby rozdělíme porce na talíře a ihned podáváme. |