Recept

Štika s vaječnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27433

Ingredience

vaječná omáčka
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Vejce slepičí
Štika s vaječnou omáčkou
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Víno bílé
600 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 15 g
3% Sodík 64 mg
40% Bílkoviny 23 g

Štika s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

2

Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.

4

Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.

5

Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept