Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27708

Ingredience

125 g Chléb konzumní
250 g Cukr krupice
10 g Droždí
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
250 g Rybíz červený
1 špetka Sůl
180 g Tuk
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
40 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
26% Sacharidy 92 g
55% Tuky 41 g
8% Sodík 157 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rybízový pudink postup přípravy receptu:

1

Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky.

2

Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto.

3

Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru.

4

Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C.

5

Po upečení necháme zcela vystydnout.

6

Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat.

7

Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku.

8

Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.

9

Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu.

Poznámka

Servírujeme studené. Použijeme tuk z telecích ledvinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept