Vejce z Antibes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce z Antibes
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27710 |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
36 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,8mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce z Antibes postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme a spaříme v horké vodě. Necháme dobře okapat, poté nakrájíme na větší kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a pokrájíme, brambory zbavíme slupek a pokrájíme na kolečka. |
3 | Česnek oloupeme a nasekáme na hrubší kousky. |
4 | Olej rozehřejeme, necháme na něm osmahnout cibuli, poté česnek a brambory. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podlijeme 150 ml vody. |
5 | Přiklopené dusíme 40 minut. |
6 | Ke konci dušení rozklepneme na špenát vejce, osolíme, opepříme a posypeme šafránem. Necháme chvíli prohřát tak, aby bílek vajec byl tepelně upravený. |
7 | Ihned podáváme. |