Pórková omáčka na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková omáčka na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27738 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pórek |
6 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 640,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková omáčka na víně postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Okořeníme paprikou a zalijeme bílým vínem, necháme chvilku povařit. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme pepř, sůl a bobkový list, nakonec pokrájená rajčata a vaříme na mírném ohni asi 20 minut do zhoustnutí omáčky. Bobkový list vyjmeme, omáčku je možné použít k masům nebo na zapékání. |