Salámové kornoutky s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salámové kornoutky s broskvemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2803 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Broskve |
1 ks | Citrony |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Salám Turistický trvanlivý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 179,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Turistický trvanlivý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salámové kornoutky s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme broskvovou salsu. Broskve omyjeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na dílky. 70g dužiny rozmixujeme s 50ml oleje, špetkou soli, pepřem a 10ml citronové šťávy. |
2 | Jednotlivá kolečka salámu stočíme do tvaru kornoutků a naplníme několika kousky broskve. |
3 | Na jednu porci podáváme 3 kornoutky s 1 lžící broskvové salsy. |