Pařížský nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížský nákyp
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28182 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
25 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
200 g | Plundrové těsto |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Plundrové těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížský nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat. |
2 | Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme. |
3 | Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout. |
4 | Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy. |
5 | Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut. |
6 | Servírujeme zcela vychladlý. |