Tvarohová pomazánka s rajčaty a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová pomazánka s rajčaty a okurkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28318 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Okurka salátová |
150 g | Rajčata |
3 g | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 160,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová pomazánka s rajčaty a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata rozmixuje a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný tvrdý tvaroh a zakysanou smetanu. Z okurky odkrojíme několik koleček a zbytek nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do pomazánky. Osolíme a před servírováním ozdobíme kolečky okurky. |