Zdravý recept

Rýžový salát s čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28351

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
30 g Hrozinky
150 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
250 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
4 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 807kJ
12% Sacharidy 43 g
2% Tuky 1 g
4% Sodík 79 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rýžový salát s čekankou postup přípravy receptu:

1

Rýži basmati uvaříme a necháme vychladnout.

2

Z 1 pomeranče nastrouháme 1 lžičku kůry a z druhého pomeranče okrájíme 1 lžíci tenkých proužků. Nakonec oba pomeranče oloupeme.

3

Čekankové puky očistíme. Z každého puku odebereme 5 listů dáme je na mísu. Zbytek nakrájíme nadrobno a promícháme s pomerančovou šťávou.

4

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s nastrouhanou pomeračovou kůrou, medem, solí, pepřem a vymícháme do hladké směsi. Vše smícháme s rýží a dochutíme. Směsí naplníme čekankové listy. Zdobíme pomerančovými proužky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept