Rýžové krokety s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové krokety s kokosem
Rýžové krokety s kokosem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28389 |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Cukrové zdobení |
2 polévková lžíce | Kokosové mléko |
85 g | Kokos strouhaný |
800 ml | Olej rostlinný |
0,5 hrnek | Rýže basmati dlouhozrnná |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 29,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 216,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kokosové mléko, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukrové zdobení, Kokos strouhaný, Rýže basmati dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové krokety s kokosem postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři rozdrtíme třetinu šálku vařené rýže tak, aby vznikla lepkavá směs. Rýži vyklopíme do mísy a se zbytkem rýže promícháme, přidáme cukr, vaječný žloutek, kokosové mléko v prášku a citronovou šťávu. Důkladně vše promícháme. |
2 | Strouhaný kokos rozprostřeme na velký tác. Navlhčenýma rukama rozdělíme rýžovou směs na stejně velké kuličky cca průměr 3 cm, které obalíme ve strouhaném kokosu. |
3 | Rozehřejeme si olej na pánvi o teplotě 175 stupňů. Krokety smažíme dvě minutky, dokud kokos nezhnědne. Hotové krokety naaranžujeme na talíř a posypeme cukrem. Podáváme propíchnuté párátkem. |
Poznámka
z citronu vymačkáme šťávu