Zaječí nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí nákyp
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
50 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zaječí maso |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 375,3mg |
Draslík | 730,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí nákyp postup přípravy receptu:
1 | Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu. |
2 | Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý. |