Recept

Houbový dip s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 28737

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana kyselá
100 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana
1 ks Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 012kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
23% Sodík 465 mg
16% Bílkoviny 9 g

Houbový dip s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Očistíme si 150 g žampiónů a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm nasekanou šalotku do sklovita. Přidáme houby a dusíme dalších 5 minut. K houbám přimícháme lžíci citrónové šťávy, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce kyselé smetany a směs přivedeme k varu. 100 g gorgonzoly nakrájíme na kousky, přidáme do směsi a mícháme, aby se sýr rozpustil. Několik minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem a směs po vychladnutí rozmixujeme. Omyjeme petržel, otřepeme, jemně nasekáme a přidáme do směsi. Dip podáváme dobře vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept