Losos v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v aspiku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28796 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
15 g | Kopr čerstvý |
200 g | Losos - filety |
80 ml | Majonéza |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 ml | Vývar rybí |
25 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 356,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Vývar rybí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Rybí bujón přivedeme k varu. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky. Vložíme do bujónu a povaříme 10 až 12 minut. Filety z lososa nakrájíme na nudličky, přidáme do vývaru a vaříme dalších 10 minut. Vývar přecedíme a do čistého vývaru zavaříme želatinu podle návodu na obalu. |
2 | Do aspikových nebo pudinkových formiček nalijeme trochu želatiny a necháme ztuhnout. Do formiček upravíme lososí maso, vařenou zeleninu a opatrně zalijeme zbytkem aspiku. Necháme vychladit a podáváme s bílým chlebem. Do majonézy vmícháme smetanu, posekaný kopr, citronovou šťávu a promícháme. Tuto omáčku podáváme zvlášť. |