Makrela s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28807 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Cibule |
50 g | Kapary |
200 ml | Majonéza |
200 g | Makrela - filety |
20 g | Petržel kudrnka |
120 g | Rohlíky bílé |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Makrela - filety, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Majonéza, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s kapary postup přípravy receptu:
1 | Z makrely použijeme jen filety, které vložíme do vroucího rybího vývaru a 20 minut povaříme doměkka. Filety zcedíme a necháme vychladnout. |
2 | Do majonézy přimícháme smetanu, sůl, kapary a posekanou petrželku. Necháme chvilku odležet. |
3 | Filety z makrely upravíme na talíře, ozdobíme kroužky cibule a zalijeme ochucenou majonézou. |
4 | Podáváme chlazené s bílým pečivem. |