Humrový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrový salát se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28834 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Chřest sterilovaný |
5 ml | Citronová šťáva |
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g | Humr |
200 ml | Majonéza |
40 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
200 g | Rohlíky celozrnné |
15 g | Sůl |
3 ml | Tabasco |
4 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 346,8mg |
Draslík | 569,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Humr, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tabasco, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z vařeného humra nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i mražený polotovar. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na nudličky, žampiony na plátky, vařená vejce pokrájíme nahrubo, chřest trochu posekáme, hrášek scedíme. |
2 | Do mísy nalijeme smetanu, majonézu, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a přidáme maso, zeleninu, houby a vejce, dobře promícháme a necháme odležet. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený s celozrnným pečivem. |