Masový salát s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový salát s hráškem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28883 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
30 g | Hořčice |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Jablka |
200 ml | Majonéza |
100 g | Moravské uzené maso |
50 g | Mrkev kořen |
30 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
240 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 198,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Moravské uzené maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový salát s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Moravské uzené maso a šunku nakrájíme na kostičky, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo, vařené brambory pokrájíme na plátky, mrkev na nudličky, kyselou okurku na proužky, nakládaný hrášek scedíme. |
2 | Do salátové mísy vložíme všechny suroviny, majonézu smícháme se smetanou a přidáme do salátu. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, promícháme a dáme do lednice. |
3 | Salát podáváme vychlazený s plátky bílé veky. |